Fiets- en wandelroutes

Fietsen

Heerlijk een frisse neus halen én cultuur snuiven? Dan ben je bij de Utrechtse Heuvelrug zeker op het juiste adres! Er zijn vele prachtige fietsroutes te vinden in de omgeving. En nog beter: vele fietsknooppunten starten in de directe omgeving van Vakantiepark de Krakeling: namelijk vanuit Zeist.

Op deze pagina vind je de mooiste fietsroutes vanuit Zeist.
 
Zeist is een van de mooiste plaatsen rondom de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn nog veel meer prachtige gebieden te vinden zoals Veenendaal, Woudenberg, Wijk bij Duurstede en Rheenen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een fietsroute langs alle prachtige kastelen of statige landhuizen die de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft of een fietsroute die start en eindigt op de Vliegbasis Soesterberg en het Militair Museum.
 
Ook voor wielrenners en MTB-ers is de Utrechtse Heuvelrug een ultiem gebied. Vanuit ons park start de mountainbike route welke je meeneemt over een uitdagend parcours door de bossen. Je kunt verschillende lengtes kiezen zodat er voor ieder conditie niveau iets tussen zit. Bij de receptie zijn vignetten verkrijgbaar waarmee je toegang hebt tot de verschillende routes in het gebied.   
 
Het glooiende landschap leent zich tevens uitstekend om met de wielrenfiets op pad te gaan. Zo ligt de Amerongseberg op minder dan 20 kilometer en moet je deze zeker meenemen in je ronde op de bike!   
 

Wandelen

De Utrechtse Heuvelrug is één van de mooiste gebieden om eindeloos in te wandelen. Vanuit ons park stap je direct een uitgestrekt bos in waarbij je in alle rust de natuur tot je kunt nemen. Daarnaast zijn er ook verschillende wandelroutes die bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld scootmobielen, rollators, rolstoelen of kinderwagens.

Voor elk type wandelaar zijn er verschillende routes uitgestippeld.
 
Wil je graag met de hond op stap? Onder andere in het Zeisterbos, het Baarnse Bos, de bossen van Austerlitz en in de Laarsenberg zijn honden toegestaan en zijn er enkele gebieden speciaal aangewezen door Staatsbosbeheer zodat je hond lekker los kan lopen. Wel graag de hond aanlijnen op gebieden waar dat gevraagd wordt.

Foto's van de Fiets- en Wandelroutes