Fiets- en wandelroutes

Fietsen

Hou je van fietsen dan is de Krakeling jouw startpunt. De Utrechtse Heuvelrug is één van de meest veelzijdige gebieden van Nederland en dus uitermate geschikt om op fietsavontuur te gaan. Zo fiets je het ene moment door een uitgestrekt bosgebied, rij je verderop langs een prachtig kasteel waar je kan lunchen en enkele ogenblikken later sta je in het centrum van Utrecht. Echt waar, alles op fietsafstand! Er zijn vele prachtige fietsroutes te vinden in de omgeving. En nog beter: vele fietsknooppunten starten in de directe omgeving van ons park.

Op deze pagina vind je de mooiste fietsroutes vanuit Zeist.
 
Enkele suggesties: maak fietstocht langs plaatsen als Doorn, Veenendaal, Wijk bij Duurstede en Rheenen. Dit zijn middelgrote dorpen met ieder een eigen karakter. Of doe een tocht langs de kastelen en buitenplaatsen in de omgeving. Ook ligt het Nationaal Militair Museum ligt op fietsafstand. 
 
Voor wielrenners en MTB-ers is de Utrechtse Heuvelrug een ultiem gebied. Vanuit ons park start de mountainbike route welke je meeneemt over een uitdagend parcours door de bossen. Je kunt verschillende lengtes kiezen zodat er voor ieder conditie niveau iets tussen zit. Bij de receptie zijn vignetten verkrijgbaar waarmee je toegang hebt tot de verschillende routes in het gebied.   
 
Het glooiende landschap leent zich tevens uitstekend om met de wielrenfiets op pad te gaan. Zo ligt de Amerongseberg op minder dan 20 kilometer en moet je deze zeker meenemen in je ronde op de bike!   
 

Wandelen

De Utrechtse Heuvelrug is één van de mooiste gebieden om eindeloos in te wandelen. Vanuit ons park stap je direct een uitgestrekt bos in waarbij je in alle rust de natuur tot je kunt nemen. Daarnaast zijn er ook verschillende wandelroutes die bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld scootmobielen, rollators, rolstoelen of kinderwagens.

Voor elk type wandelaar zijn er verschillende routes uitgestippeld.
 
Wil je graag met de hond op stap? Onder andere in het Zeisterbos, het Baarnse Bos, de bossen van Austerlitz en in de Laarsenberg zijn honden toegestaan en zijn er enkele gebieden speciaal aangewezen door Staatsbosbeheer zodat je hond lekker los kan lopen. Wel graag de hond aanlijnen op gebieden waar dat gevraagd wordt.

Foto's van de Fiets- en Wandelroutes